background

Tuesday, November 25, 2008

Ombak Beralun Cinta Sejati untuk Zaty-Bahagian Pengambilan Khas

-Ombak beralun cinta sejati"-Ni baju Zaty.. dia dah pakai dah masa nikah pada 22hb aritu.. dia siap pesan jgn upload dulu gambar baju nikah dia.. nanti dah tak suprise kat org lain.. hehhehehehhe..rasa nyer dah ler expose kat FP aku ni.. warna cream ala-ala vanilla tapi aku contrakan dgn hitam.. bunga warna 'really light yellow'... bawah baju aku jahit beralun-alun diselang seli dgn warna hitam & beidge.. tak sabar nak tunggu dia balik opis.. nak tgk gambar dia nikah..

Anyway, kepada Zaty, kak dayang ucapankan Selamat Pengantin Baru & Semoga jodoh berkekalan selamanya.. Amin



Sunday, November 16, 2008

My First Class with Sifu Nora Manik

Lakaran pada kain perca
Bahan -bahan jahitan
 
hari ni aku pi kelas sulaman manik & Labuci.. tenaga pengajar Kak Nora Manik & Lily.. 
Best mmg best berbaloi dgn harga yang dibayar..  
Masa nak pi sana, hubby tak ikut kak nora nyer map.. dia kata ikut jalan dari belakang lagi dekat & senang.. OTW pi sana aku was-was juga dgn jalan tu .. iyalah masuk kg apa ntah.. bila dah nampak sign board TAMAN PUTRA PERDANA... then baru aku lega.. iyalah tmpt tu aku tak pernah jejak.. lagipon takut sampai lewat .. 

lebih kurang kul 9.45 pagi kak nora bagi penerangan.. ader 20 jenis jahitan manik & labuci termasuk lah Bonus SF.. 
Seronok juga satu meja dgn geng baru like Sally (caya ler lu .. dari kuantan turun sini beb!), Kak Mimi, Kak marina & Yati.. Riuh meja dgn gosip terhangat di pasaran tetapi tangan juga ligat menjahit... 
trip2 kusyuk konon padahal tahu dah Sally ko nak amik gambar aku kan..



To lily.. thanks for helping me...- rasanyer kalut juga petang tu bila baby i start crying.. siap tolong i angkat barang pas kat hubby.. 

to kak zai manik: uiksss...  terliur tgk manik( bukan makanan) geram sgt sbb harga mmg murah.. taklah mcam dayang beli tempat selalu.. tp masa tu baby dah menangis so tumpuan nak beli manik pon terganggu... 


a big surprise bila RJ datang pada ptg tu..mmg mengalahkan jumpa mawi.. iyalah selama ni tgk dia kat buku atau kat newspaper or website jer.. ni dapat jumpa secara live..( caya kak nora you're marvelous.. make my dreams come true..). mmg kusyuk dengar dia bagi tips serta criter pasal pengalaman hidup dia.. tu yang bersemangat lagi nak blajar jahit manik serta pasang angan-angan nak berjaya cam dia.. chewah... 

to kak nora: thanks sbb adakan kelas camni... mmg dari dulu lagi(since bujang) dayang nak join mana-mana kelas camni tp tak pernah berkesempatan.. lagipon macam tak menarik.. tp bila masuk FP kak nora.. terus nak join kelas.. (kalo tak, dah join dah batch yg pertama kan.. tp mentua datang pada tarikh tu) Kak Nora ajar pon mmg best.. dayang senang tangkap. makanan pun best... sbb tu Sally tanya pasal resepi( engko sally mmg kuat makan.. tak padan dgn badan..) 

So pada sesapa yang masih ragu-ragu nak join kelas Kak nora, Please buang keraguan tu.. dgn harga RM200 tu MEMANG BERBALOI!!! 

Bergambar bersama idolaku Puan RJ 

niler yang satu batch dgn aku.. Bil 2/2008

Friday, October 17, 2008

Baju Nikah

Baju Nikah Endang

yang baju nikah tu last minit dia bagi.. jumaat serah kat aku, isnin dah nak .. 3 hari 3 malam berkekang mata membuat.. nasib gak dia nak simple jer...

hukhukhukhuk takder patung lagip0n masa ni wat finishing kat opis, so inilah hasilnya..

BAJU SANDING -ENDANG JPA




Alhamdullillah… akhirnya siap jugak baju pengantin + 2 anak tudung dak Endang.. so sorry sebab tak dapat siapkan selendang.. tak cukup masa.. lagipon since ader my Kayra, masa nak jahit tu agak terhad..iyalah nak melayan my baby bukannyer senang..naknye lagi tgh umur yang dah 6 bulan.. org tua kata bulan lasak baby nak blajar bende baru..sekrg tgh proses nak merangkak.. seronok tgk…

yang baju nikah tu last minit dia bagi.. jumaat serah kat aku, isnin dah nak .. 3 hari 3 malam berkekang mata membuat.. nasib gak dia nak simple jer...


Gambar Pengantinnya

Thursday, September 4, 2008

Monday, September 1, 2008

Bunga Lilitan

Anie (Bhgn PK)
Baju ni gabungan Blue waves + bungan siring lilit... actually dia nak macam huda (baju bertandang) tp aku buat yang lain-(suka hati aku jer) but hope she'll like it..


Tuesday, August 19, 2008

Adromeda Selasih

Kak Eina (Bahagian Pengambilan Khas-SPA)


Selujur Kasih

Kak Eina (Pengambilan Khas-SPA)
Juz simple .. aku guna manik starlite.. teknik guna selujur jer...

Tuesday, July 15, 2008

LINGKARAN KASIH

ni Officer aku... dia juga merangkap regular customer aku.. buat lah patern apa, pasti dia suka.. tang harga, tak kisah.. sbb buat kat aku ada warranty.. (pergh macam barang letrik plak) .. tu yang dia suka.. sbb bila ader manik yang tercabut atau longgar, dia bagi kat aku .. minta repair...

Sunday, June 15, 2008

Adromeda-basic colour of rainbow

ni Officer aku... dia juga merangkap regular customer aku.. buat lah patern apa, pasti dia suka.. tang harga, tak kisah.. sbb buat kat aku ada warranty.. (pergh macam barang letrik plak) .. tu yang dia suka.. sbb bila ader manik yang tercabut atau longgar, dia bagi kat aku .. minta repair...

Wednesday, March 19, 2008

Adroemeda Balkish

Manik Tabur ni khas aku tribute to myself.. aku jahit manik tabur ni dalam keadaan ku yg tgh sarat mengandungkan anak pertama.. masa ni kandungan aku dah 9 bulan. bayangkan sehari suntuk aku menyiapkannya(geram punya pasal coz call hubby aku tak dapat2.. iyalah masa ni SPR tgh bz dgn pilihanraya umum 2008)... aku ni pelik sikit, kalo tgh marah atau geram, laju je jari jemari ni menikam manik di baju.. tp Alhamdullillah, akhirnya siap juga.. ada gak hikmahnya bila kita tgh marah buat keja manik2 ni.. daripada marah hempas2 barang, or tido... hehehhehehehe


Monday, March 10, 2008

Thursday, March 6, 2008

Palm Hollow

Pn. Faidzah  punye baju kebaya..

Silver & Black

Kandungan ku dah masuk 34 minggu.. baby keeps moving.... macam tak sabar je anak mama nak kuar ..seram sejuk rasanyer bila memikirkan nak bersalin ni... tp dalam masa tu sempat jugak amik tempahan jahit manik baju kahwin kawan mila.. (aku pon tak tahu nama dia saper).. Baju tu warna light silver. aku jadi buntu jap .. nak naikkan warna apa?? aku pon belek-belek magazine pengantin yang ader kat rumah.. tak puas itu aku buka internet.. lastly aku napak hantaran the latest masa tu theme Black & White.. so aku pon apa lagi buatlah kontra Silver hitam sbb bakal pengantin tu kata nak naikkan lagi seri baju tu... so material aku belilah Silver/Hitam plus putih & ader skit kebiruan.. aku tanya pendapat my hubby dia kata elok jer.. kalo rasa pelik. . itulah fesyen namanyer.. ntah B.. ikut cakap awak ler...