background

Thursday, October 16, 2014

Alya- Baju Bertunang

Ayoyoyoyoyoyoyo....ada sorg mokcik tailor ni minta aku jahit manik kat baju customer dia.. apa asalnya aku "akun" lah nk buat sbb dia kata nak bagi 22/10/2014.. aku rasa masa tu mmg aku xbz.. sekalinya dia silap bagi tarikh kat aku.. 22/9/2014.. on 23rd Sept tu dia dah whatApps aku tanya bila nk amik baju customer dia .. pastu dia kata dia nak 28th September..Dia silap bagi tarikh... makkk aiii... ditgh2 aku  aku bz siapkan tempahan baju customer sesi Raya Haji dgn bz nak wat preparation bday anak2 aku yang diadakan di kk..(hehehehe raya haji aku balik kk) Puas tailor tu pujuk aku... kalo aku tak kesian mmg aku tak amik sbb aku ler aku ditempat dia, mesti gak aku kalut.. lagipun org kata kalo nak dapat rezeki, mmg ada ujian... aku terima ujian Mu Ya Allah...

Baju customer mmg cantik... kain nya ada kerrrrlaaasss gitew... aku jahit tabur Glass pearl seperti yg diminta oleh tailor tu.. tp aku ni jenis tak ikut ckp 100%.. so aku nak bagi naik  seri, aku tambah  Sew On Stone AB colour  dan aku Bang!bang! tembak batu Hotfix ....

Berselang seli jarum & benang .. abis satu batang jarum/benang, aku alih jahit baju customer  yang dah hantar terlebih dahulu.. Berkat sabar .. Alhamdullillah siap gak akhirnya.. itupun setelah deal dengan owner baju .. senang deal direct dgn owner.. kalo guna middleman ni payoh sikit mak jemah nak berurusan...hehehehehe sorry akak tailor.. kekdg taste customer kita tak tahu.. kan..kan..kan..kan..kan...

Selamat Bertunang kepada Alya.. pasni direct bagi kak dyg ye dik.. kang ada digigit telinga.. ahhahahahahahahahha... Alhamdullillah juga ss dapat feed back yg baik n dia nak hantar baju nikah & flower girl dia plak pasni... sayang kat ko dik..
Credit pic to Alya yg Whatsaap kat mak jemah ni...

view-full body... 

mak jemah suka bila dapat pujian camni.. cuma mak jemah xsuka sign volume bila mak jemah nk print screen.. biasa pakai henpon 3310 camni ler... hahahahahhahaha


Friday, October 10, 2014

KELAS MANIK APPLY TERUS KAT BAJU

Sementara aku kat KK ni , and kebetulan both my parents pun keja hari ni, & tiada plan moh pigi mana2, so aku decided buat kelas  sulaman manik yg apply trus di baju.. so sorry to my fellows students n followers yg lain sbb bagi iklan last minit.. tiada perancangan pun.. aku pun saja2 bawa manik lebih kebetulan ada beberapa students aku mengirim manik... so yang beruntung Si Norlimah ni lah.. siap juga kedua2 lengan dia jahit design Bracelet Diamond.. senang jak bah teknik ni ( doink!! kununlah) .. ni lah Bracelet aku aku bagi perumpamaan "Bersusah-susah dahulu, Bersenang-senang kemudian..." and Limah pun akui perumpamaan itu.. hahahhhahahah... dia start kul 12.30pm and siap dalam kul 4.20pm.. oklah bah kan g for beginner mcm dia.. sempat lagi dia borong lace tuk baju rewang nnt masa adiknya kahwin.. endu bah nda akudapat datang tu Limah.. thanks for invatation... 

Friday, September 26, 2014

Bunga Sequin/ Labuci -Taman Bunga Kekwa

Baju ni student aku yang punya.. dah lama dah dia berhajat nak minta aku jahit cam baju kawan Hurul Inn yang aku jahit tahun lepas kalo tak silap aku.. Dia minat sangat bunga sequin yang aku jahit kat baju customer tu.. denagn sepenuh hatio aku menjahit (chewah!!!! ) akhirnya siap jugak.. Alhamdullillah... .  so hajat dah tertunai.. aku siapkan sebelum raya haji .. senyum lebar dengan "perjanjian' yg aku telah buat ngan dia...

* sorry kualiti gambar xcun...

Tuesday, September 16, 2014

PUU SPR- Bracelet Diamond

Alhamdullillah Repeat order .. amboi!amboi!amboi!... (ikut trademark Azwan Ali hokkkey!!!) hehehehe Puan PUU SPR hantar lagi baju batiknya kat aku.. Thanks puan beri kepercayaan kat saya tuk menjahit manik kat baju puan.. Thanks so much kat kak Ju (PA Datuk SU SPR) yang tak jemu2 mempromosi hasil tangan aku..nnt ye dyg bagi something since kak Ju xminat manik.. hehehheheheh ..

Kali ni aku jahit Bracelet Diamond . Penggunaan Glasspearl Saiz 6, Miyuku dan Montee .. . kemudian aku hi-lite dengan manik silinder (teknik selujur je) dgn Bang!Bang!Bang! tembak batu Hotfix kat Bunga pada badan baju .. dan Alhamdullillah dia suka n nak hantar lagi 2 pasang pasni... Thanks you puan

 

Tuesday, September 2, 2014

Crystal Pass Holder

Alhamdullillah..sekarang ni aku tgh bz buat Crystal Pass holder... ala.. tali  gantung pass kerja lah senang cakap.. kebanyakan yang order dari rakan sekerja.. terima kasih babe seba percaya hasil kerja aku yang tak seberapa..

pm harga? tak payah.. aku jual rege berpatutan.. just RM20 satu rantai siap ada chasing n klip  lagi okay.. hehehehehe... ramai tanya? ada catalog tak? well my dearest friend n viewer, aku buat upon request.. so sukati u'oalls nak pilih warna apa tuk pass korg.. nk hitam campur silver ke? rainbow ke? spectrum ke? boleh je asalkan stok warna tu ada..

so sini Crytal Pass Holder yg telah siap dan telah pun berada dileher customer ku during office hour.

yang ni ordered dari opismate aku.. dr kiri Kak Ros, Ayza n Zurlia
Puan Shafinaz ex Officer kat opis aku..

Wednesday, August 20, 2014

Bersawang dah Sesawang nie nyah...

Image

Assalamualaikum dan Bismillah...

Ya Allah!!! lama nyer aku tak update blog.... gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrlah.... yoler nak kata bz kat opis baru.. tak lah bz mana .. oh ya.. sekrg aku dah bertukar kem.. aku dah ditempatkan di KPKT .. under Jabatan Perumahan Negara.. bahagian apa??? bahagian pemaju paling anti kot .. eheheheh apa lagi PENGUATKUASAAN.. tp relax lah kitaog bkn Penguatkuasaan mcm agensi lain.. aku terlibat dlm kompaun mengompaun iklan je....Alhamdullilah rezeki anak2, rezeki doa hubby, parents, keluarga n kawan2 aku dapat naik pangkat...Kat Opis baru ni aku happy sgt.. dapat pegawai, Staff & kawan2 yg memahami dan together2 suka suki... sayang kat korg...(selama nk masuk 11 bulan kat sini, lum pernah lagi aku terserempak dgn spesis PhD mcm kat tempat dulu.. Aku bersyukur sgt ditempatkan di sini.. ) 

Dalam bz2 ni, manik-menanik ni aku tak pernah tgglkan.. actually banyak aku post gambar kat FB n Instagram.. so byk kat sana... sekarang ni aku dok ligat buat tempahan tasbih n set rantai& gelang untuk kanak2... Mengajar?? still lagi... kat sini aku buat kelas every friday , aras 30... iklan kebanyakkannya aku selalu post kat FB... kalo takder post tu meaning kelas aku kat EPU, JPM , jadual aku ditapau abis.. heheheeh (terima kasih pada organiser: kak Ita yang tak jemuh2 jemput n hantar aku balik ke opis pada hari jumaat)thanks juga pada students ku yg kat EPU.. senior n junior semua sporting..

oklah sekarg ni aku dah ada port baeeekkk punya nak upload gambar paling cepat selain dari pc kat meja aku tu.. heheheheheh no wonderlah "anak-anak ikan aku" ni suka lepak kat kaunter... ghupenya internet laju wey... hehehehehehhehe.....

tunggu ye aku post tp semua akan backdated.. okies.. love ya...




Thursday, December 5, 2013

PROMOSI KELAS MANIK & LABUCI DI KOTA KINABALU

Salam Sabahan.. 
sapa moh join Kelas Manik di Kota Kinabalu .. 
Pakej Gabungan :
Asas +Bunga sequin+Crumble Jentayu & Crumble Crystal+Bracelet yang hanya RM120 included bahan2 jahitan, nota n lunch.


Tarikh: 14 December 2013 (sabtu)


Masa: 10am-3pm.


Tempat:Taman Senibena(sebaris dgn KK high School)


DEPOSIT SEBANYAK RM50 HENDAKLAH DIBANK IN 
KAN KE DALAM AKAUN MAYBANK 160018116916 
(DK Kadariah Haszlina) SEBELUM 11HB DISEMBER 2013.


Sila beri nama penuh, no iC n no phone selepas bank in.
pm me for details or call/sms n whatsApps 0107604298. . 



Wednesday, December 4, 2013

Cinta antara kita - lyrics

sekarang ni aku giler dgn lagu ni .. lirik n melodi yang sempurna bagi aku... layan sambil memanik..

Tuesday, November 12, 2013

KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI DI KOTA KINABALU SABAH

KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI DI KOTA KINABALU, SABAH


Date: 30 November 2013 (Sabtu Sahaja)
Masa: 9.00 am hingga 6.00pm

Tempat: Taman Senibena, Kota Kinabalu (Sebaris dgn KK high School)

Pakej:

Pakej A: Asas + Shimmering Flora (27 Jenis Jahitan) =RM200

Pakej B: Crumble 1.5 ( Crumble lite & easy- 5 design) = RM200

Pakej C: Crumble 3.1 (Crumble Topup mix 3D mix Bracelet)=RM250

Pakej D: Merak kayangan 5 dlm 1 (SF (10 patern)+Crumble Jentayu+Crumble Topup+bracelet+3D(5design) =RM350

Pakej E: Manik Dayangulang (Bracelet Embroidery) 10 Patern = RM200

Pakej F: Pakej Ekonomi : Asas(3)+Crumble(1)+ Bracelet(2): (6 Patern) =RM100

-Deposit RM100 hendaklah di bank in ke akaun saya MAYBANK 1600-1811-6916 (DK KADARIAH HASZLINA) selewatnya 20 November 2013. Bagi yg menyertai Pakej F, hendaklah membayar yuran penuh.

-TANPA DEPOSIT PENYERTAAN ANDA TIDAK SAH

-Semua yuran termasuk bahan2 jahitan,makan minum, nota dan sijil. Para pelajar juga akan menikmati diskaun 20% pada setiap belian manik (kecuali mix GP hanya 10%sahaja)

Friends get Friends: Introduce kawan akan dapat komisyen RM10 setiap sorg yang join.. (nda kisah lah introducer tu nda join my class)

Sebarang pertanyaan boleh terus menghubungi saya..PM/Call/SMS/WhatsApps 0107604298

Tuesday, October 29, 2013

Monday, August 26, 2013

Crumble bak Rantai

 Baju peeplum kanak-kanak ni kepunyaan anak partner aku kat opis.. alhamdullillah sejam lebih dah siap baju ni.. actually yang buat lambat siap tu sbb nak jahit kat lace tu.. jarum jgn ckplah kalo tak bengkok atau patah..wah tahun ni tema maroon abe azraq ni sekeluarga..

Thursday, August 1, 2013

Patch Lace Manik tuk Kaftan Kak Noris

Macam mana cara ek nak jahit cepat tp nampak menarik(di pandangan mata aku Okkeeyy)... so Lace lah penyelamatnya.. siap juga walaupun masa terdekat.. Thanks kak Noris sbb sudi jadi regular customer dayang.. 




Bunga Semarak Sequin

Baju ni kawan Hurul Inn nye.. dari Alor Setar jugak.. Dewsign dia yang requested tp aku.. tauler.. sure 100% aku tak follow abis-abisan and aku dah maklumkan kat owner.. Alhamdullillah dia ok.. bukan xnak follow sgt sbb picture contoh yg dia sent kat aku.. mmg nampak cantik tp material tu aku xtau dia guna apa.. kalo di zoom picture tu jadi pecah.. so aku jahit ala-ala serupa walaupun tak sama.. anyway.. thanks dear sbb suka akan design yg ku jahit.. 


kat lengan

Lacey de' Lace

Baju ni kawan aku nye Hurul Inn dari Alor Setar.. warna baju dia mmg aku suka sebab ada banyak tone colours.. tuk naikkan seri baju ni, aku guna patch lace 5 puncak. then aku jahit manik dan labuci kat atas lace.. masa nak amik baju ni, dia minta staff dia dr Alor Setar dtg jumpa aku sbb kebetulan staff dia ada hal kat Putrajaya.. sekalinya mereka terlupa.. nasiblah done aku pos laju ptg tu.. Alhamdullillah dia suka..

Kaki Baju

Lengan 




Semarak Manik 3D

Baju Datin Sam

Ya Allah lamanya aku peram baju ni.. tp aku dah deal dgn owner.. kawan ni mmg sempoi walaupun berstatuskan VIP. baju ni mmg fragile.. dia ni mmg suka cabar aku dgn kain2 lembut cam gini.. heeheheh tp lambat pu settle gak.. kat lengan aku buat simple dgn menggunakan metalic Miyuku saiz 3 .. cuma aku jahit heavy kat area badan.. dgn gabungan element 3D iaitu Cabochoon, Bunga Teh, Daun 3D, ruffles serta bunga sequin Dahlia dan disemerakkan lagi dgn taburan pearl harap dapat membnagkitkan suasana hari tahun ni untuk kawan ku ni..

*Sorry babe pasal lambat tp aku dah bagi discount kaw2 punya.. heehehhehhehe

Monday, June 10, 2013

KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI DI KOTA KINABALU


TARIKH: 29 JUN 2013 (SABTU SAHAJA)
TEMPAT: TAMAN SENIBENA, KOTA KINABALU (SEBARIS DGN KK HIGH SCHOOL)
MASA: 9.00 am hingga 6.00pm

Pakej:
Pakej A: Asas + Shimmering Flora (27 Jenis Jahitan) =RM200
Pakej B: Crumble 1.5 ( Crumble lite & easy- 5 design) = RM200
Pakej C: Crumble 3.1 (Crumble Topup mix 3D)=RM250
Pakej D: Merak kayangan 5 dlm 1 (SF (10 patern)+Crumble Jentayu+Crumble Topup+bracelet+3D(5design)=RM350
Pakej E: Manik Dayanggulang( Bracelet Embroidery) (10 patern) = RM150

-Semua yuran termasuk bahan2 jahitan,makan minum dan sijil. Para pelajar juga akan menikmati diskaun 20% pada setiap belian manik (kecuali mix GP hanya 10%sahaja)

- Sila Bank in Deposit sebanyak RM100 ke akaun saya Maybank 160018116916 (DK KADARIAH HASZLINA) 
 sebelum atau pada 15 Jun 2013. Selepas bank in sila maklumkan kepada saya

-Tanpa deposit, pendaftaran anda akan dianggap tidak sah

-OPEN TO ALL:SESIAPA YG MEMBAWA KAWAN ATAU MENJADI INTRODUCER! ANDA AKAN DIBERI REBET KE ATAS YURAN ANDA ATAU KOMISYEN SEBANYAK RM10 SETIAP SEORG YG JOIN KELAS SAYA.


BERMINAT?? BOLEH MENGHUBUNGI SAYA 0107604298 .. 

Thursday, May 23, 2013

General Ruffles

Baju ni untuk di pakai oleh seorang pengapit.. Peeplum... Asalnya customer nak design lain.. tp aku rasa design tu terlalu obvious.. so aku buatkan design yg lain.. Alhamdullillah dia suka.. n aku dah dapat 2nd customer yang nak cam gini juga.. ..




Wednesday, May 15, 2013

Red Makngah Glooming

Baju ni Khatijah Hubby yang punya.. Customer aku dari Gemas, Negeri Sembilan.. Kain dia ni mmg best kalo nak jahit n kain ni mmg cantik (Khatijah beli kt mana?) .. dia nak sulama manik tu kat lengan, badan n kaki baju.. so inilah hasilnya.. so far dah 5 org tanya aku nak buat cam gini tuk tempahan raya.. sorry my dearest.. TEMPAHAN RAYA 2013 DAH LAMA TUTUP ... tp aku boleh introduce(bukan sub okay..) kat student- student aku yang mana aku yakin boleh menyamai hasilnya cam aku. (chehwah.. aku pun nak berlagak juga kah... enuff dayang.. that is not Dayang.. )



Wednesday, April 10, 2013

KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI DI KOTA KINABALU, SABAH



TARIKH: 20 APRIL 2013 (SABTU SAHAJA)
TEMPAT: TAMAN SENIBENA, KOTA KINABALU (SEBARIS DGN KK HIGH SCHOOL)
MASA: 9.00 am hingga 6.00pm

Pakej:
Pakej A: Asas + Shimmering Flora (27 Jenis Jahitan) =RM200
Pakej B: Crumble 1.5 ( Crumble lite & easy- 5 design) = RM200
Pakej C: Crumble 3.1 (Crumble Topup mix 3D)=RM250
Pakej D: Merak kayangan 5 dlm 1 (SF (10 patern)+Crumble Jentayu+Crumble Topup+bracelet+3D(5design) =RM350

-Semua yuran termasuk bahan2 jahitan,makan minum dan sijil. Para pelajar juga akan menikmati diskaun 20% pada setiap belian manik (kecuali mix GP hanya 10%sahaja)

- Sila Bank in Deposit sebanyak RM100 ke akaun saya Maybank 160018116916 (DK KADARIAH HASZLINA). Selepas bank in sila maklumkan kepada saya.

-Sesapa yang mendaftar dan membayar deposit sebelum 3rd APRIL layak mendapat diskaun 20% ke atas mana2 pakej yang disertai DAN SELEPAS DARI ITU, PARA PESERTA HANYA DAPAT DISKAUN SEBANYAK 10% SAHAJA..SEBELUM 10th April 2013.

-Tanpa deposit, pendaftaran anda akan dianggap tidak sah

-OPEN TO ALL:SESIAPA YG MEMBAWA KAWAN ATAU MENJADI INTRODUCER!ANDA AKAN DIBERI REBET KE ATAS YURAN ANDA ATAU KOMISYEN SEBANYAK RM10 SETIAP SEORG YG JOIN KELAS SAYA.
Berminat?? Sila PM saya di FB:Dayangkukadariah Haszlina/sms di 0107604298
Peserta yang Layak Mendapat 20%
1.
2.
3.
4.
5
Peserta yang Layak Mendapat 10%
1.
2.
3.
4.
5.

Friday, April 5, 2013

Bunga Sequin

ni baju ke-3 Puan Aadela.. aku jahitkan bunga sequin nye patern.


Misca Mooseca for Puan Aadela

mesti pelik nama tu kan? pastu sapa suka tgk channel 613 kat Astro mesti tau apa tu... ehhehehehe ni design pyramid gantung n pyramid lekat.. masa jahit ni, anakaku si Kayra dok belek2 jahitan kat lengan.. tetiba dia tny aku, "mama ni mickey mouse kan mama?" hehehehehhe baru aku prasan.. mmg cam mickey mouse nye simbol... maybe naik cam tu sbb warna turqoise tu menyerlah kot.. hehehehehehehe.. apa-apa pon aku jahit mengikut budget customer tetapkan.
Baju ke-2 Puan Aadela

Candy Crush


Ni baju Puan Aadela, one of Officer kat jabatan aku n a.k.a regular customer aku.. baju ni mmg banyak corak .. walaubagaimana pun, aku suka jahit sbb kainnya sedap dijahit.. nak siapkan ni cuma kurang dari sehari je.. yelah kalo guna Sew onstone mmg cepat cuma kita nak design camner je nak atur.. aku dapat idea ni pun since aku dah ADDICTED main game Candy Crush..dr sana aku dapat idea camner nk nampakkan design tu lg meriah.. Yang pasti aku tau dia happy sbb antara 3 baju yang dia hantar, ini yg dia pakai dulu.. hehehehehehehe...  

Monday, March 11, 2013

Bracelet for Kak Zue

 "Design apa lagi aku blm jahit tuk Kak Zue ek?" .. di benak fikiran aku .. puas fikir.. owh.. rupanya aku blm jahit design Bracelet kat mana2 baju dia.. yelah.. bagi aku selalu kain2 manja.. ehhhehe kang kalo jahit bracelet kat kain chiffon tu, ada yg "kuyak karang ming".. (alamak berkurapak brunai tah plang..) .. so aku jahit kan Design Bracelet 5 line..kat area siku and kan area leher..