background

Friday, December 23, 2011

Alunan Sumatra


Crumble-GreenBlue Wave

Ni plak my 1st Crumble Rainbow after  blajar dgn Mira Manik.. aku wat experiment kat baju Sherry.. Alhamdullillah dia suka walaupon dia kurang suka manik tabur(cuba perhatikan koleksi baju -baju dia sebelum ni..)... hehehehehe aku tau ang xsuka sama cam 'Datin' sorg tu kan. ahhahahhahaha Kelas ang Sherry..

Monday, December 19, 2011

Crumble-Purple Candymania

Mak Datin Sherry ni (heheheheh jangan marah noh.. sat lagi tumbuh lagi uban ang>. heheheeh) dah officially menjadi regular customer aku.. aritu aku nak jahit baju dia guba bunga clay.. tp dia taknak sbb dia kata takut tgk bunga tu(masa tu aku mms dia gambar sebijik2) dia kata takut semut kerumun kang baju dia sbb bunga clay tu nampak cam bunga icing.. aku suh dia buka blog aku tgk ada satu design aku guna bunga clay tuk crumble... so kali ni dia minta aku jahit crumble bunga clay tuk baju dinner dia.. aku suka banget baju warna baju dia ni sbb warna "PURPLE"...

Tuesday, December 13, 2011

MBS Sharing Event: C3DO-Jeans Levi's

hehehehehehhe>>>Kali ni aku buat design kat jeans plak... segala bunga.........

Thursday, December 8, 2011

Kak Kiah Tupperware

Kak Kiah ni geng sama2 niaga dgn aku kat bazaar Puspanita  Blok C7-C6, Kompleks C Putrajaya. Akak ni mmg best...sembang dgn dia, mmg tak rugi.. bnayak pengalaman dalam dunia niaga ni..especially Dunia Tupperware.. Kak Kiah minta aku jahitkan manik kat tudungyg baru dia beli.. dia kata xnak over, just simple mengikut umur dia..

Ain-Jabatan Perangkaan

Ain nak simple design jer .. so aku jahitkan dia pyramid gantung atas persetujuan beliau.. so here u are..


Saturday, November 26, 2011

Shimmering Flora

Baju ni Mak Shafa punya, Kawan aku merangkap Assistant aku.. aku jahit SF sbb mak dia suka design bunga2.. jahit baju ni lapang je mata n hati sbb warna baju yg memukau.. manik2 n labuci ni aku amik dario sebuah box yg bercampur-campur dan inilah hasilnya..



Tuesday, November 15, 2011

Crumble-Natural Greeny

Ni baju mak Sherry yang punya... nak simple je... so far mmg sherry minat crumble hingga mak dia punya baju pun dia suh aku jahit crumble


Tuesday, November 8, 2011

My VVIP -Highlight Batik



kali n i aku buat highlight kat baju batik Datin Noor A.

Bunga Jelly

Ni baju makcik aku, Acik Mah.. aku suka keler ni.. my fav. kain ni lembut so apa yg aku perlu buat aku just jahit Bunga Jelly and aku tembak batu... nasib makcik aku suka walaupun dia minta aku jahit crumble..(cik, nnti kuyak jak baju acik..)heheheheheh

Thursday, November 3, 2011

Thursday, October 27, 2011

Pyramid Gantung-Greenet de PearL

Saliza nak design simple je.. so aku jahitkan dia design Pyramid Gantung.. since dia nak kat tangan, sejam setengah dag siap.. pastu aku 'tembak' batu kat atas pearl tu tuk menaikkan lg seri lengan baju dia.. oh ya!!tuk' material  aku just guna GP saiz 6' n China Crystal pun saiz 6.

Wednesday, October 26, 2011

Bunga Nada Cinta

Baju ni Makcik Wahida(student aku yg kat kk) yg punya.. asalnya design ni dari magazine NONA atas permintaan beliau. Syukur Alhamdullillah, Kak Nani suka walaupon not 100% exactly same macam kat magazine(aku xnaklah tiru bulat2)...

Tuesday, October 25, 2011

Crumble Stone

ni pon baju Acik Mah... aku buat after class aku .. just buat crumble stone without renjis..

Bunga Stoney

heheheeh ni baju sapa lagi.. my regular customer Pn Faidzah... dia nak pakai Majlis Inovasi SPA..

Saturday, October 22, 2011

personal Class- Sulaman Manik & Labuci (Asas+SF) n "Crumble 1.5"

kali ni, Kak Azura  amik kelas Asas plak... aik Bai.. happy je ko nyah kan... sbb dah 'graduate'>>> Emy bila plak ko nak graduate .. hahahhahaha... kayra cam biasa suka suki interframe..

Sunday, October 2, 2011

KELAS SULAMAN CRUMBLE

Dari blkg: Mariana, Kak Lily, Neneng
Depan: Cla, Dayang n Kak Liza

Ni plak second day aku wat kelas kat di Bilik Mesyuarat 1, Kompleks Kejiranan Presint 16, Putrajaya pada 2 Oktober 2011.

Waina: hari ni pun terpaksa balik awal.. tp done juga dgn jaya nyeer.. tgk tu dapat 2 sijil..
Credit so much to Kak Lily yg menjadi assistant dayang pada hari tu.. sandwich sedaplah kak lily.. sama juga dgn kak Hasmah yg tolong dayang booking bilik mesyuarat kat sini...

so mcm, biasalah.. after kelas ada jualan manik for student of the day dapat 10-30% discount.. for previous students and others dapat 10% discount..

Saturday, October 1, 2011

KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI (ASAS + SHIMMERING FLORAL) Batch 5/2011

KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI (ASAS + SHIMMERING FLORAL) Batch 5/2011 ni diadakan di Bilik Mesyuarat 1, Kompleks Kejiranan Presint 16, Putrajaya pada 1 Oktober 2011.





 Waina Kena balik awal tp done juga...

Seramai  5 orang yg menghadiri kelas ni. Kak laili merangkap assistant ku pada hari ini....aik Hasmah pong ader...

Friday, September 30, 2011

Tuesday, September 20, 2011

BATIK CRUMBLE

SHEERY

Sherry request nak crumble without manik tabur sebab dia nak simple jer tp nampak menarik. Baju batik dia ada 2 pasang.. nampak serupa tp tak sama..so aku jahitkan 2 design yg berlainan.. selamat menjamu mata..




Saturday, September 17, 2011

Personal Class- "Crumble 1.5"

Selain dari mengadakan kelas/bengkel di diluar (especially aku puas buat kelas kat KK rumah my parents..), aku juga buat Personal Class kat r umah aku Seri Kembangan.. kali ni 2 orang student.. Kak Azura dari Melawati n Aziyanti dari Putrajaya(dia ni asalnya regular customer aku kat kompleks C)..  mereka berdua nak blajar Crumble 1.5.. Class start kul 9am.. tp pagi tu aku terpaksa hantar my 2 lil' angel pi nusery kat serdang (HQ Nursery).. selalu aku hantar kat branch taman perumahan aku tu jer.. agak kelam kabut skit.. so start kul 10.30am.... yg best lagi masa hari ni, SUARA AKU HILANG!!! BOLEH? bukan hilang tp serak TERUKZ sangat.. dalam masa serak2 tu pon sempay bergosip.. hahahhahha... amekkkkaw!! Alhamdullillah Kak Azura dan Yanti ni Fast Learner...abis kelas kul 10.30pm.. hahaahhaaha.. KEEEELLAAAASSSSSS  KO DAYANG!!!


Wednesday, September 14, 2011

Crumble-Tudung Nikah Ain

Tudung syria, Ain.. dia nak pakai masa nikah.. so here u are...


KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI (ASAS + SHIMMERING FLORA) N KELAS CRUMBLE

SENARAI NAMA-NAMA PESERTA YANG AKAN MENYERTAI KELAS SULAMAN    MANIK  LABUCI (ASAS + SHIMMERING FLORA)

1.


Tuesday, September 13, 2011

KELAS CRUMBLE BATCH 8/2011 & KELAS SULAMAN MANIK ASAS + SHIMMERING FLORAL BATCH 5/2011

PESERTA YANG AKAN MENYERTAI KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI

1. NURHUWAINA BINTI MOHD AFANDI( DP)
2.


PESERTA YANG AKAN MENYERTAI KELAS  CRUMBLE:

1. NURHUWAINA BINTI MOHD AFANDI (DP)
2. ADIATUL HASHILA BTE ABDUL HALIM(DP)
3. CHE NORLIZA YAHAYA(DP)
4. NENENG (DP)
5. ZAIFATTOL AZZORA BINTI ISMAIL

Friday, September 9, 2011

Crumble- Galactica Cubbies- Kak Zu (PM-SPA)

Kak Zu ni antara regular customer aku... dia minta aku jahit design apa yg sesuai dgn baju dia.. aku suggested design Crumble>>hehehehe Alhamdullillah dia suka bila dah siap...


Crumble-Aquapearlious

Ni baju kakak Fakhrul (Fakhrul sama opis dgn aku)>> Farrah